Biofotonen therapie

Als je gebruik gaat maken van biofotonen therapie kijkt de therapeut niet alleen naar je lichaam, maar ook naar de invloeden om je heen. Het is een holistische aanpak die aandacht besteedt aan je geschiedenis, je leefpatroon en je lichaam en geest. Bij een verstoorde balans is het belangrijk om in kaart te brengen waar die verstoring vandaan komt. De therapievorm is gebaseerd op het gegeven dat een levend organisme biofotonen uitstraalt. Dit lichaamseigen licht bestaat uit zwakke energetische lichtstralen die je met het blote oog niet kunt zien. De therapeut zal daarom tijdens de behandeling speciale apparatuur gebruiken om de lichtstralen te meten en te beïnvloeden.

Licht stuurt cellen aan

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat levende organismen biochemische reacties in de lichaamscellen aansturen. Dit gebeurt via de energetische lichtdeeltjes die informatie dragen. Dit is een belangrijke ontdekking, omdat hiermee vaststaat dat zowel groei, stagnatie, uitwisseling van informatie en de differentiatie van de cellen gekoppeld is aan licht. Het licht dat onze cellen uitstralen, is belangrijk voor het behoud van leven. Door dit licht is het mogelijk om zeer snel informatie uit te wisselen tussen je organen, cellen en weefsels. Voor een goede werking van je lichaam moet er sprake zijn van harmonisch licht. Is dit niet het geval, dan ontwikkel je klachten. In een normale situatie is dit licht op een krachtige manier gebundeld. De sterkte hiervan geeft inzicht in jouw gesteldheid. Bij invloeden die het licht doen afzwakken, krijg je te maken met een ontregeling van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Ook raken je lichaamsfuncties verstoord, waardoor je ziekteverschijnselen krijgt.

Natuurgeneeskunde op holistische basis

Biofotonen therapie gaat uit van de samenhang en dat is kenmerkend voor een holistische benadering. Bij de therapie wordt natuurgeneeskunde gecombineerd met elektro-acupunctuur. De therapeut zal in kaart brengen wat de gesteldheid van je chakra’s en meridianen is, maar ook aandacht besteden aan de orgaanklok, je emoties en de vijf-elementenleer. Volgens de Chinese geneeskunde zijn er vijf elementen van invloed op je gesteldheid, wanneer het gaat om het eten van voeding. Elk element is gekoppeld aan een bepaalde smaak, waardoor het geheel als volgt wordt gezien:

  • element hout is verbonden aan zuur
  • element aarde is verbonden aan zoet
  • element vuur is verbonden aan bitter
  • element water is verbonden aan zout
  • element metaal is verbonden aan scherp

Een extreme behoefte aan een bepaalde smaak geeft de therapeut een goed beeld van het element dat bij jou uit balans is. Belangrijk onderdeel is ook het inzetten van metingen van acupunctuurpunten in je lichaam en wel op je vingers en tenen. Hoe dit werkt, zal de therapeut je graag vertellen tijdens de intake.

Kwarts staven en harmonisch licht

Deze alternatieve geneeswijze kan helpen bij klachten, maar is ook in te zetten als je weinig tot geen symptomen hebt. Er wordt namelijk inzicht gekregen in het functioneren van je gehele lichaam en dat is in elk stadium wenselijk. De therapeut maakt gebruik van twee kwarts staven van glas die aan een fotonen-feedback instrument zijn verbonden. Deze staven krijg jij bij de behandeling in je handen. De ene staaf zorgt ervoor dat het instrument licht opneemt dat door jouw lichaam via glasvezelkabels aan het gekoppelde instrument wordt afgegeven. De andere glazen staaf geeft versterkt harmonisch licht terug aan je lichaam, nadat er een neutralisatie heeft plaatsgevonden. De therapeut kan het effect van de handstaven versterken door jou op twee glazen voetplaten te laten staan. Ook deze platen zijn aan het instrument gekoppeld.

Meerdere behandelingen biofotonen therapie nodig

Deze behandeling is pijnloos en volkomen veilig. Gemiddeld zijn er zes behandelingen nodig om van herstel te kunnen spreken. Een eerste behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en de volgende ongeveer een uur. De therapeut zal de tweede behandeling niet eerder dan drie dagen, maar maximaal vijf dagen na de eerste behandeling inplannen. Bij volgende behandelingen kan de tijd tussen twee behandelingen maximaal een week zijn. Herstel vraagt om rust en dat maakt dat je niet snel twee behandelingen in dezelfde week zult ondergaan. Maak jij gebruik van deze vorm van therapie, dan ben je actief bezig om je immuunsysteem te activeren en te herstellen. De duur en intensiteit van jouw klachten is bepalend voor de hoeveelheid behandelingen die de therapeut met jou zal inplannen.

Afvalstoffen kwijtraken

Na de behandeling gaat je lichaam aan de slag met het afvoeren van afvalstoffen die vrijkomen door de therapie. Het is goed om veel te drinken in de 24 uur na de behandeling. Je kunt na de therapie wat last hebben van vermoeidheid, maar verder kent deze vorm van alternatieve geneeskunde geen bijwerkingen. De moeheid die jij voelt is een teken dat de behandeling iets in jouw systeem teweeg brengt. Neem daarom de rust die nodig is om jouw lichaam en geest de ruimte te bieden voor de veranderingen die gaan plaatsvinden.
Ben je benieuwd of biofotonen therapie iets voor jou is? Neem in dat geval contact op met de therapeut bij jou in de buurt om een behandeling door te spreken.