Bioresonantie

De therapie bioresonantie gaat ervan uit dat praktisch elke klacht veroorzaakt wordt door een verstoring in de energie van het lichaam. Er worden vanuit het lichaam resonanties of trillingen uitgezonden. Deze ontstaan door chemische processen in onze cellen. Tevens worden er resonanties uit de omgeving door het lichaam opgenomen. Door deze resonanties kan het lichaam uit balans raken en verstoort dit de stroom van energie in het lichaam. Door de disbalans kunnen uiteenlopende klachten ontstaan.

Elektromagnetische trillingen

Alles in het universum zendt elektromagnetische trillingen op verschillende frequenties uit. Deze kunnen met de juiste apparatuur opgevangen worden. Omdat de frequenties verschillen, kun je onderscheid maken tussen goede en schadelijke trillingen. Bacteriën en virussen hebben een andere frequentie dan gezonde cellen binnen het lichaam. Ook zal een beschadigd orgaan op een andere frequentie trillingen uitzenden dan zijn gezonde variant. De bioresonantie therapie maakt de trillingen binnen het lichaam zichtbaar door je te koppelen aan een van deze apparaten. Zo worden de schadelijke zaken opgespoord en kunnen deze worden verholpen.

Hoe werkt bioresonantie?

Bioresonantie therapie maakt gebruik van de lichaamseigen resonanties. Deze trillingen kunnen door elektroden gekoppeld aan speciaal apparatuur opgevangen en geïdentificeerd worden. Er zijn harmonische en disharmonische trillingen in het lichaam, waarbij de disharmonische trillingen schadelijk kunnen zijn. Het apparaat kan de trillingen filteren, versterken of ombuigen. De harmonische resonanties worden versterkt teruggestuurd naar het lichaam. Er loopt een kabel van het apparaat naar de stoel waar je in zit. De disharmonische trillingen kunnen worden omgebogen tot harmonische trillingen. Deze kunnen de nog aanwezige disharmonische trillingen verzwakken, zodat deze minder invloed hebben. Het apparaat kan dus de trillingen filteren en aanpassen, zodat alleen maar positieve resonanties teruggaan naar het lijf.

Wat doet het lichaam met de trillingen?

Nadat de resonanties zijn teruggezonden naar het lichaam, gebruikt het lijf deze om blokkades en dergelijke te verhelpen. Als de blokkades weg zijn, is het lichaam weer vrij om het herstellend vermogen optimaal te gebruiken. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten in hun geheel. Het doel van bioresonantie therapie is het aanmoedigen van het lichaam om de verstoringen zelf weer op te lossen.

Voor wie?

De insteek van bioresonantie is dat bijna iedere klacht veroorzaakt wordt door een verstoring in de energie. Daarom is de therapie bij veel verschillende klachten bruikbaar. Zowel acute klachten als chronische ziekten kunnen behandeld worden. Voorbeelden zijn reuma, allergieën, ademhalingsproblemen en darmklachten. Bioresonantie therapie is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Bioresonantie behandeling

Voordat bioresonantie ingezet kan worden, worden de trillingen van het lichaam met behulp van een speciaal apparaat gemeten. De frequenties tussen de trillingen verschilt per cel. Zo kunnen verstoringen opgespoord worden. Ook kan er van te voren gekeken worden of er een intolerantie voor bepaalde stoffen aanwezig is. Zodra de diagnose gesteld is en de oorzaak duidelijk is, kunnen de sessies gestart worden. Bij elke sessie worden er veel afvalstoffen door het lichaam afgevoerd. Dit is een van de redenen waarom maar een paar sessies nodig zijn, voordat er verbetering gemerkt kan worden.