Body Stress Release

Body Stress Release is gericht op het loslaten van spierspanning. Ieder persoon krijgt wel eens met lichamelijke klachten te maken waar er sprake is van vastgezette spanning in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld een stijve nek zijn, maar ook rugpijn en vermoeidheid zijn vormen van lichaamsspanning. De Body Stress Release behandeling zorgt ervoor dat de spanning in de spieren loslaten en geblokkeerde zenuwen weer vrijkomen. Hierdoor wordt de communicatie tussen hersenen en lichaam ook beter. Bij Body Stress Release is er sprake van een gerichte aanpak waarbij pijnklachten op een subtiele manier worden verminderd en verwijderd.

Verwijder stress met Body Stress Release

Stress is uit principe een positief en noodzakelijk onderdeel uit het leven. Stress zet ons aan het werkt en houdt ons actief. Het wordt echter negatief wanneer iemand zichzelf overbelast. Hierdoor gaat het lichaam zich verzetten en stress vasthouden in het lichaam, waardoor spierspanning ontstaat. Dit doet ons lichaam om ons te beschermen zodat we de overbelasting stoppen. Dit uit zich op verschillende manieren zoals rug- en nekklachten, maar ook vermoeidheid en slaapproblemen. Body Stress Release is daar om de vastgezette stress uit het lichaam te verwijderen.

Er wordt getest met een spierreflex methode. Hierbij wordt getest op vastgezette spierspanning, waaruit vastgesteld kan worden waar en welke releases een cliënt nodig heeft. De release bestaat uit impulsen met de handen, deze impulsen moeten in de goede richting gedaan worden, waardoor het lichaam de spanning kan loslaten. Dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel weer ruimte krijg en de communicatie tussen hersenen en lichaam wordt hersteld. Hierdoor zal het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd worden zodat de balans in het lichaam terugkeert.

De oorsprong van Body Stress Release

Body Stress Release wordt sinds 1981 toegepast en is ontwikkeld in Zuid-Afrika. De behandeling is ontstaan uit de chiropractie. Het echtpaar Ewald en Gail Meggersee staan aan de basis van Body Stress Release. Ewald kreeg op jonge leeftijd klachten, door een val uit een bom, waarbij geen arts hem kon helpen. Het echtpaar heeft zelf de opleiding tot chiropractor gevolgd en ze kwamen daarbij in contact met het concept van luisteren naar het lichaam. Het echtpaar ging op zoek naar een holistische manier van herstel en ontwikkelden hierbij een techniek die zorgt voor het loslaten van spierspanning in het lichaam. Hieruit is de Body Stress release ontstaan en verspreid over de wereld.

De werkwijze

Een behandeling begint altijd met het testen van de body stress. De cliënt blijft volledig gekleed en neemt voorover gebogen plaats op de bank die speciaal bedoeld is voor de Body Stress Release techniek. Er wordt gebruik gemaakt van het biofeedback mechanisme van het lichaam. Het lichaam zal reageren door middel van reflexen in het geval van vastgezette spierspanning. Zo weet de practitioner in welk gebied er een release nodig is en in welke richting deze moet plaatsvinden om de spierspanning te verwijderen. Het is een objectieve test waardoor deze methode erg effectief is.

De release wordt uitgevoerd met de duimen of handen van de practitioner. Hij zet deze op de juiste plaats en geeft lichte impulsen in de juiste richting. Een behandeling wordt vaak als ontspannen ervaren. Er wordt altijd begonnen met drie momenten van releases om een herstelproces in gang te zetten. Na de eerste keer merken mensen vaak dat ze vermoeider zijn dan normaal. Na de derde keer wordt er vaak een positief resultaat waargenomen. Het herstel is een proces dat nog wel weken tot maanden kan duren.

Wanneer en voor wie?

Body Stress Release kan bij veel klachten ingezet worden. Dit komt doordat er bij veel klachten stress en spanning in de spieren is vastgezet. Zo kan je er terecht met hoofdpijn, maar ook met rugpijn, vermoeidheid en een stijve nek. Body Stress Release is geschikt voor iedereen, zo kunnen ouderen maar ook jongeren terecht bij een Body Stress Release practitioner. Body Stress Release is ook erg aan te bevelen bij sporters die veel van hun lichaam vragen. Zo geeft de release nieuwe energie en worden de spieren losgemaakt en versoepeld, zodat er extra energie vrijkomt.