MIR methode

MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en deze methode behoort tot de zelfhelingsmethoden. De methode is bedoeld om vrede te creëren in het hoofd, het hart en het leven. De MIR methode bestaat uit 9 stappen die je zelf uitvoert en is bedoeld voor mensen die zelf wat aan hun emotionele of lichamelijke klachten willen doen. De methode is bedacht door Mireille Mettes, die haar manier deelde met de rest van de wereld door een instructievideo. De methode is simpel, kan overal uitgevoerd worden en is effectief voor veel klachten.

Inhoud van de MIR methode

De methode zorgt ervoor dat het zelfhelende vermogen van lichaam en geest weer worden geactiveerd. Naast het feit dat MIR een afkorting is, betekent het in het Russisch ook ´vrede´. Door middel van de MIR methode werk je aan innerlijke vrede. Door de 9 stappen te doornemen kom je meer in contact met jezelf en je onderbewustzijn. De methode bestaat uit twee onderdelen, namelijk de aanraking van de handen en het uitspreken van woorden. Voor de aanraking dien je met je hand rondjes over de andere hand te draaien; je aait de hand als het ware. Dit wordt gedaan om het contact met jezelf te herstellen.

Tegelijkertijd spreek je alle negen zinnen uit. Je moet elke zin drie keer uitspreken voordat je door gaat naar de volgende zin. Voor een goed resultaat moet je dit minstens 2×2 minuten per dag doen en vier weken volhouden.

De 9 stappen zijn:
Zuurgraad optimaliseren
Detox alle toxische belasting
Vader loskoppelen
Moeder loskoppelen
Meridianen zuiveren
Alle tekorten aanvullen
Hormoonstelsel in evenwicht brengen
Basisbehoeften aanvullen
Chakra’s en aura optimaliseren
Missie verduidelijken

De oorsprong
Mireille Mettes, een Nederlandse natuurgeneeskundige therapeut, heeft de MIR-methode in 2009 ontwikkeld. Ze paste deze techniek toe bij haar cliënten in haar toenmalige praktijk. Doordat deze methode zo goed aansloeg bij de cliënten sloot ze haar praktijk omdat haar cliënten zichzelf konden helen. De methode wilde ze echter met de hele wereld delen, om ervoor te zorgen dat er meer vrede in de wereld zou ontstaan en gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken. Ze heeft van de 9 stappen van de MIR methode een instructievideo gemaakt en deze openbaar op het internet gezet. Momenteel verspreidt deze methode zich over Nederland en daarbuiten.

De werkwijze
Iedereen kan deze methode in zijn eigen omgeving uitvoeren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is doorzettingsvermogen om het vier weken vol te houden. Mensen met chronische klachten zijn vaak overgevoelig voor therapieën. Voor hen is het aan te raden om de eerste twee weken te beginnen met stap 5 en 7 om vervolgens alle 9 stappen uit te voeren. Verder zijn er ook MIR begeleiders die kunnen begeleiden bij de MIR methode. Dit is vooral fijn als de therapie een zwaar proces is voor iemand met een chronische ziekte. De begeleiders zijn opgeleid in het vinden van de blokkades van de 9 stappen. Dit zorgt voor een snellere en effectievere behandeling.

Wanneer en voor wie?
De MIR methode kan ingezet worden bij iedereen die last heeft van lichamelijke of emotionele klachten. Een aantal voorbeelden zijn; allergieën, koude voeten, depressies, overgewicht, slaapproblemen, spierpijn, verslavingen en darmklachten. Door de MIR methode kan iedereen zelf aan zijn eigen heling werken. Er is geen bepaald tijdstip dat je de stappen moet doornemen, maar het meest effectief is als je dit 2 keer per dag doet. Het is dus handig als je een standaard moment op de dag kiest, zodat je het niet vergeet, zoals na het ontbijt en het avondeten. De methode is geen vervanging van een andere therapie, het wordt enkel aanvullend gebruikt.