Rebirthing

Rebirthing betekent hergeboorte. Het is een vorm van ademtherapie die een belangrijke bijdrage kan leveren aan het in kaart brengen van angst, verborgen pijn en onverwerkt verdriet dat jij in je lichaam en geest hebt opgebouwd. Deze emoties worden veroorzaakt door bepaalde gedragspatronen of denkwijzen. Onderdrukte gevoelens komen naar boven en de zwaarte van de lading wordt door het reinigend vermogen van je adem afgezwakt. Door je via rebirthing bewust te worden van je ademhaling kom jij weer in contact met je:

  • levenslust
  • liefde
  • zelfvertrouwen

Negatieve patronen die jou parten spelen, worden doorbroken door op een intensieve manier met je ademhaling bezig te zijn. Een behandeling rebirthing bestaat uit een zogeheten verbonden ademhaling. Dit houdt in dat je in- en uitademt zonder onderbrekingen. Je maakt op deze manier contact met je eigen levensenergie. Door dit via verbonden ademhaling te doen, worden giftige stoffen beter afgevoerd en verbetert je concentratie. Na het volgen van deze vorm van therapie weet jij hoe je beter vanuit je hart kunt leven en voel jij je als herboren. Je kunt het zien als het reinigen van je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid om van daaruit je leven te herpakken.

Invloed van ademen op je leven

In het dagelijks leven komt je regelmatig in situaties terecht die je laten zien dat je ademhaling een instrument is. Bij schrik houd jij je adem in met het doel je gevoel te beschermen en te onderdrukken. Dit gebeurt voor jou vaak onbewust, maar de uitwerking op je lichaam en geest zijn wel degelijk merkbaar. Het onderdrukken van gevoelens veroorzaakt klachten van mentale en fysieke aard en dat vormt een belemmering bij je dagelijkse bezigheden.

Voor welke klachten is rebirthing therapie de oplossing?

De ademtherapie biedt uitkomst bij fysieke en mentale klachten, zoals:

  • PTSS en angst
  • stress
  • burn-out en vermoeidheid
  • hoofdpijn en buikpijn

Ademhalen is nodig om te kunnen leven. Je ademt dus letterlijk levensenergie binnen. Daarnaast is ademhalen sterk verbonden met onze gevoelens. Inademen betekent leven en dat geeft je inspiratie. Uitademen staat voor loslaten en het krijgen van rust. Beide zijn even belangrijk om tot de verbonden ademhaling te komen en de vicieuze cirkel van verkeerde patronen of gedachtegangen te doorbreken. Door in een continue positieve cirkel van adem over te gaan, kom je in een verhoogd bewust zijn terecht door de intense energiestroom die wordt vrijgemaakt door de ademhaling. Je emotionele drempels en defensiemechanismen die door negatieve ervaringen zijn ontstaan, vallen hierdoor weg. Zie het als het verwerken van gebeurtenissen die jij verdrongen hebt en op deze manier alsnog gaat verwerken. De therapeut ondersteunt jou tijdens de sessies, zodat je deze manier van ademhaling goed onder de knie kunt krijgen en een optimaal resultaat van de rebirthing kan worden behaald.

Soorten ademtherapie

De therapeut kan uit meerdere soorten ademtherapie kiezen om jou te helpen. Zo kan gekozen worden voor warm of koud water, maar ook een droge sessie is mogelijk. Meestal worden de eerste behandelingen droog gedaan. Als er meer verdieping nodig is, kan een sessie met warm water worden gepland. Er zijn per definitie meerdere behandelingen nodig om jou weer goed op weg te helpen.

Verbeteren van je gezondheid

De ademsessie helpt je om stress op een goede manier te verminderen. Je voelt je vitaler en je lichamelijke gezondheid verbetert. Daarnaast ervaar je een diepere vervulling en verbinding in het leven. Je negatieve zelfbeeld verdwijnt en dat geeft rust. Ook mentaal ga je het verschil merken, omdat je negatieve gedachten en overtuigingen hebt leren loslaten. Ademtherapie geeft jou de controle over je leven terug en maakt het mogelijk weer vanuit je hart te leven. De balans die terugkomt, biedt ruimte om je leven te leiden zonder belemmerende gedragspatronen.